NA OVAJ NAČIN OČISTITE DASKU ZA REZANJE : Dva sastojka koja sigurno imate kod kuće, riješiće vas muke i sačuvati drvo od propadanja

0
129

Svi smo već upućeni u to da daska za sjeenje ne bi trebala duže vrijeme da stoji pod vodom, ili da se ubacuje u mašinu za suđe. Kada se daska za sječenje ne čisti redovno, ona poslije određenog vremena postane sjajna površina za stvaranje raznih bakterija. Kako bi daske za sješenje povrća i mesa ostale čiste, fanovi “kraljice čišćenja” Mrs. Hinč je objavila jedan savjet koje su mnoge domaćice rado poslušale.

Potrebno je da uzmete sirće i pomiješate sa pastom za zube, promiješate i nanesete na dasku. Mnogi ljudi su se oglašavali, ali su se svi složili da je na kraju ova formuala čišćenja ipak bolja od ostalih. Pasta je blago abrazivna, a često u sebi sadrži i sodu bikrabonu koja uklanja zubni plak pa čini čuda i u uklanjanju mrlja. Alkoholno sirće posjeduje visok nivo kiselosti koje uklanja tragove od sapuna i kamenca, a u isto vrijeem radi i odličnu dezinfekciju.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here