Mozgalica: Probajte pogoditi koja djevojčica je vlasnica mačke na slici

0
376

Danas smo za vas pripremili jednu novu, jako zanimljivu mozgalicu. Mozgalice su mnogo dobre za razvijanje moždanih vijuga. Također bi ih trebali rješavati i odrasli, a ne samo djeca. Pored toga što su jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne i mogu vam upotpuniti vrijeme.

Bilo bi jako dobro kada i uspjeli svaki dan riješiti barem jednu mozgalicu, matematički zadatak, test inteligencije… te tako održavati svoj mozak u kondiciji. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti!

Današnja mozgalica govori o vašoj sposobnosti zapažanja i primjećivanja sitnih detalja, kao i donošenja logičkog zaključka na osnovu tih detalja. Dobro pogledajte i analizirajte sliku. Vaš zadatak u rješavanju ove mozgalice jeste da pronađete vlasnicu ove slatke mace. Da li znate ko je vlasnica ove mace? Azra, Lejla ili Sanja? Rješenje možete pogeldati ispod teksta…

Rješenje:
Pogledajte prvu sliku, vidjeti ćete da vrpca u Azrinoj kosi odgovara onoj na vratu od mačke. Sigurno je djevojčica odvezala jednu od svojih kikica i dala vrpcu maci.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here