Muhe kao insekti su jedne od najdosadnijih koji mogu postojati, možda su čak dosadnije i od komaraca. Ne postoji domaćinstvo koje ne muči muku sa njima, baš iz razloga što su jako naporne i dosadne, a ponekad mogu da izazovu i problem ukoliko ih se ne riješi na vrijeme. Iz tog razloga mnogi ljudi posežu za raznim rješenjima kako bi se zauvijek riješili ovih buba. Pa ste tako kupovali ljeplive trake, postavljali mrežice na prozore, međtuim, muha nekako uvijek nađe načina da uđe u vašu kuću. Šta vi u tom trenutku uradite?

Smotate novine ili dohvatite muhalicu pa mašete njima, ne biste li dosadno muhu izbacili van iz sobe. Da se ne biste mučili i dobili upalu mišića od mahanja, poslužite se ovim vrlo jednostavnim trikom. Sve što vam je potrebno jeste tri do četiri limuna koje ćete prerazati na polovice. Njih rasporedite na rešetku u rerni i ostavite da odstoje preko noći. Vrata od električnog šporeta neka budu otvorena. Naredni dan, zatvorite rernu i uključite je na nisku temperaturi, recimo na 100 stepeni.

Nemojte peći limun, dovoljno je da se osjeti kako miriše. Kada se limunovi omekšaju, možete ih baciti u smeće. Nakon ovog, vaša kuća će da danima miriše na limun, a sve one dosadne muhe taj miris ne podnose, pa će na taj način vrlo brzo da napuste vaše prostorije. Više nikada nećete imati problema sa muhama, a kada jednom isprobate ovaj jednostavni trik, uvijek ćete ga praktikovati.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here