KOJA TUGA- Naš poznati glumac ušao u velike dugove, A ONDA GA JE ZADESILA UŽASNA TRAGEDIJA- Ljubiša Samardžić se borio kao lav, ALI SPASA NIJE BILO (FOTO)

0
598

Ljubiša Samardžić koji je poznatiji po nadimku Smoki ej bio srpski hlumac. Rođen je u Skoplju 19. novembra 1936. godine, a umro je u Beogradu 8. septembra 2017. godine. Rođen je u rudarskoj porodici koja je radila u rudniku uglja. Njegov otac Dragan je rano umro, kada je glumac imao samo 9 godina, a majka ostaje sa troje djece. Bilo je to vrijeme njemačke okupacije, pa zatim i oslobođenja, vrieme siromaštva i neimaštine u kojime je Ljubiša odrastao na jugu Srbije.

Ljubiša je glumio u više od sedamdeset filmova različitih žanrova, tokom gotovo trideset godina, glumio je i sporedne, ali i glavne uloge. Jedne od najznačajnijih kultnih uloga na malim ekranima je ostvario u TV serijama kao što su: “Kuda idu divlje svinje”, “Policajac sa petlovog brda”, “Moj tata na određeno vreme”, “Vruć vetar” i još mnogim drugim. Suprugu Miru je upoznao u Sloveniji gdje je služio vojsku. Ona je tada došla na ljetovanje i imala je 17 godina.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here