JEDNA VRSTA HRANE JE NAJGORA ZA ŠTITNU ŽLIJEZDU: Doktorica otkrila sve o problemu koji ima “pola Balkanaca”

0
277

Poremećaji u radu štitne žlijezde su sve češći. Oa jako bitna žlijezda koja se nalazi u korijenu vrata proizvode hormone koji utiču na mnoge sisteme u tijelu, pa samim tim i poremećaji u njenom radu izazivaju različite probleme. Postoji par tipova bolesti štitne žlijezde, kao što su hipertiroidizma, hipotiroidizma, tiroiditisa, Hašimoto tiroiditisa.

uzroci ovih poremećaja su različiti, od nedostatka joda u tijelu do genetike, a činjenica je da je to sve češći zdravstveni problem sa kojim se suočavamo. Dijatetičarka Moli Hembri govori da hrana koju jedemo može imati veliki uticaj na tiroidnu, to jeste štitnu ili štitastu žlijezdu, a ono što ne znaju mnogi je da je jedna vrsta hrane najgora za ljude koji imaju ovaj zdravstveni problem.

Namirnice koje, prema njenim riječima, treba da izbjegavate ako imate problem sa štitnom žlijezdom su one koje posjeduju goitrogene. “Goitrogeni su namirnice koje posjeduju supstancu goitrin, koja utiče na sintezu tiroidnih hormona, uz nedostatak joda”- rekla je ona.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here