9 ZNAKOVA DA VAM ŠTITNA ŽLIJEZDA NE RADI KAKO TREBA: Ako primijetite ove simptome – morate ODMAH da se javite ljekaru! Share

0
297

Problem sa štitnom žlijezdom, pogotovo u samom početku, mogu jako lagano da se pripišu nekom mnogo bezazlenijem stanju, kao što je umor, hormonski disbalans ili iscrpljenost. Zato je bitno da prepoznate simptome na vrijeme i da otpoćnete neophodno liječenje kako ne bi došlo do komplikacija.

Mučite sa sa kilogramima? Stalno vam se spava? Osjećate nekakvu “maglu” u glavi? Možda patite od nedijagnostikovanog problema sa štitnom žlijezdom. Ukoliko ste nabacili par kilograma viška, to može da bude zbog nezdravih nacika u istrahni i nedovoljno fizičke aktivnost, ali može da bude i rezultat usporenog rada štitne žlijezde, koji se stručno naziva hipotireoza. Kod ovakvog stanja, štitna žlijezda ne proizvodi dovoljno hormona koji su tijelu neophodni kako bi pravilno radio, što rezultira problemima sa metabolizmom.

Hipotireoza je mnogo češća nego što možete da zamislite. Čak 4.6 posto američke populacije pati od ove dijagnoze, a vjeruje se da nekoliko miliona ljudi pati od ovog stanja, a da pritom nije ni svjesno.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here