Pripremno ročište će započeti sljedeće sedmice na Višem sudu u Begradu, u jednom najiščekivanijem i najpraćenijem sudskom predmetu u Srbiji, radi se o ubistvu pjevačice Jelene Krsmanović Marjanović, tri godine je prošlo od ubistva.

Njen suprug Zoran Marjanović će se naći na optuženičkoj klupi, on je optužen da je brutalno ubio svoju suprugu drugog aprila prije tri godine na nasipu u Borči. Tapka se u mjestu još uvijek, kao što znate do sad.

11.septembra bi trebalo startati suđenje, nakon toga će sud opet zakazati suđenje koje će javno biti, u kojem će Marjanović iznijeti svoju odbranu detaljno. Njega se tereti da je ubio svoju suprugu drugog aprila prije godine kad je išla na trčanje na nasipu u Borči.

Tu se nalazila i njihova maloljetna kćerka prema optužnici, ona je tog popodneva došla s roditeljima na nasip koji se naziva Crvenka. Marjanoviću je nedavno vraćeno starateljstvo nad Janom, maloljetnom djevojčicom koja već ima 9 godina, sud mu je ranije oduzeo nakon smrti supruge. On se branio od prošle godine, pošto mu je Apelacioni sud pritvor ukinuo gdje je boravio deset mjeseci punih.

Zoran je inače uhvaćen petnaestog septembra, godinu i po poslije ubistva, ranije je bio u pritvoru, ali je pušten nakon što nisu imali dokaze protiv njega. Marjanović je negirao da je ubio svoju suprugu svaki put kad bi privođen bio na saslušanje.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here