Svakoga dana život nas nauči neku novu lekciju, a najčešće u životu znamo da iznova učimo da je nemoguće moguće, i da su neke nespojive stvari ipak spojive i da nema toga što čovjek, kao živo biće ne može, samo ako to dovoljno želi.

O jednom takvom, nazovimo ga životnom čudu govori i ova priča koju dijelimo sa vama, a desila se u Libiji, a glavni akteri su jedan dječak i ne baš toliko bezazlena divlja životinja.

Naime, dječak Hamza koji živi u Libiji je jednoga dana našao napušteno štene, i nije bilo niti malo sumnje u njegovoj glavi da će štene uzeti sebi i da će da ga usvoji.

Međutim dječak nije tada ni slutio da štene u stvari nije štene psa nego mladunče afričkog zlatnog vuka i kada je štene malo odraslo, vidjelo se da to nema veze sa psom već da je u pitanju prava divlja zvijer. Međutim, to nije pokolebalo Hamzu, već naprotiv. Natavio je da se druži i igra sa njim i na kraju ga je i pripitomio i izdresirao ga na način da sada njih dvojica zajedno čuvaju ovce i obavljaju zajedno sve pastirske poslove

I na taj način je Hamzion prirodni neprijatelj, da ga tako nazovemo, postao njegov prijatelj i čuvar ovaca.

Dječakov otac, što je i sasvim razumljivo na samome početku i nije bio oduševljen ovom idejom, pa na početku nije nikako htio da dopusti Hamzi da zadrži vuka i da ga odgaja, ali s vremenom, kada je vidio kakav je odnos između Hamze i vuka, popustio je. Vuk je postao pravi pas čuvar i kako Hamza kaže, napast će svakoga ko želi da naudi njemu ili njegovome stadu.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here