Kada su vremenske prilike u pitanju ono što je bilo karakteristično za protekli period od nekoliko dana, pa čak i sedmica su svakako veoma visoke temperature za ovaj period godine i zime, a sve su šanse da ćemo ovako vrijeme imati i u ostatku drugoga mjeseca, tj. februara.

Trenutno je u cijeloj regiji primjetljivo da su temperature tokom dana prilično visoke za ovaj period zime, a možemo da očekujemo da neće biti nekih velikih promjena sve do kraja mjeseca, mada smo još daleko od toga da i pomislimo da je zima rekla svoju zadnju riječ

Već pred sami kraj februara možemo da očekujemo opet blaže zahlađenje, sa malo većim jutarnjim minusima, a dok dnevne temperature se mogu kretati između 4 i 5 stepeni celzijusa.

Meteorolozi ne očekuju neke prevelike oscilacije, a maksimalne temperature mogu se kretati u nekim dijelovima regije i do 15 stepeni celzijusa, dok temperature ispod nule možemo da očekujemo najviše u planinskim dijelovima.

Prema nekim malo dugoročnijim prognozama u martu mjesecu bi moglo doći do novih promjena u vremenu i očekuje se da će temperature u trećem mjesecu biti dosta niže nego li je to uobičajeno za to doba godine , kraj zime , početak proljeća, pa se očekuje da će na desetak dana ovu našu regiju da zahvati još jedan kraći , ali prilično jak sibirski talas, koji će donijeti temperature koje bi mogle ići i do – 10 stepeni celzijusa, dok će padavina manje biti u kotlinama, a malo više u planinskim predjelima

Sve u svemu, zima nam poručuje da se ne opuštamo previše jer će još imati šta da kaže u ovoj godini.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here