Na društvenim mrežama se pojavila jedna fotografija koja je postala viralna, a radi se o slici obavještenja na vratima jedne prodavnice zdrave hrane.

Kada želimo imunitet poboljšati, odnosno živjeti malo zdravije, u takve radnje ulazimo. Ipak, teško da će u ovu radnju mušterije ući više ikada, kada pročitaju obavještenje koje je vlasnik prodavnice ostavio ovdje

Loading..

Vlasnik je bio kratak i napisao je RADNJA NERADI ZBOG BOLESTI. I ne treba se čuditi zbog čega je ovakva fotografija završila na društvenim mrežama, zar ne dragi naši, šta kažete na ovo?!

Organska hrana je hrana proizvedena metodama koje su u skladu sa standardima ekološke poljoprivrede. Standardi se razlikuju u cijelom svijetu, ali organska poljoprivreda, općenito, ima prakse koje cikliraju resurse, promiču ekološku ravnotežu i čuvaju bioraznolikost. Organizacije koje uređuju ekološke proizvode mogu ograničiti uporabu određenih pesticida i gnojiva u metodama uzgoja koje se koriste za proizvodnju takvih proizvoda. U principu, organska hrana se također obično ne prerađuje ozračivanjem, industrijskim otapalima ili sintetičkim aditivima za hranu.

U 21. stoljeću Europska unija, Sjedinjene Države, Kanada, Meksiko, Japan i mnoge druge zemlje zahtijevaju od proizvođača da dobiju posebnu potvrdu kako bi svoju hranu stavili na tržište kao organsku unutar svojih granica. U kontekstu ovih propisa, organska hrana se proizvodi na način koji je u skladu s ekološkim standardima koje postavljaju regionalne organizacije, nacionalne vlade i / ili međunarodne organizacije. Iako proizvodi od vrtova mogu biti organski, prodaju hrane s ekološkom oznakom reguliraju vladine vlasti za sigurnost hrane, kao što su Ministarstvo poljoprivrede SAD-a (USDA) ili Europska komisija (EK)

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here