ZAŠTO JE ESMA REDŽEPOVA USVAJALA SAMO MUŠKU DECU? Godinama kasnije je istina izašla na videlo! NEĆETE VEROVATI!

0
471

U nastavku današnjeg članka ćemo da se bavimo sa novostima koje nam dolaze sa naše domaće javne scene, a konkretno danas ćemo da pišemo o pokojnoj pjevačici Esmi Redžepovi, koju su u narodu zvali i kraljicom romske muzike, a u svom poslu ona je bila veoma poštovana, kako od strane njenih kolega tako isto i od naroda, njene publike, i svih koji su poštovali, cijenili i pratili njen rad.

Poznato je i to da je Esma za života bila dva puta nominovana za Nobelovu nagradu za humanitarni rad, a ona je usvojila 48 djece, a ono što je zanimljivo jeste to da je ona usvajala sve dječake, izuzev jedne djevojčice, pa su nju jednom prilikom pitalu zbog čega ona samo usvaja mušku djecu, a ona je tada rekla sljedeće: „Pa, ima tu logike. Da smo usvajali i žensku decu, kad odrastu, pošto nisu ni u kakvom krvnom srodstvu, moglo bi do svačega da dođe. Znate na šta mislim. Nama to nije bilo potrebno jer mi smo kao ansambl tada stalno bili van Beograda, pa ko bi onda o tome vodio računa?” rekla je tada Esma.

Naime, ona i Stevo svoj život su posvetili muzici, i onda kada su oni odlučili da se ostvare kao roditelji, shvatili su da je kasno za to, i mada jeste bilo kasno da se oni ostvare kao biološki roditelji, pa su oni odlučili da usvoje djecu, i tako je to na kraju završeno sa 48 djece, a svojevremeno ona je rekla: „To nije bilo samo reda radi. Svoj toj deci prenosili smo ljubav prema muzici, prema pesmi… Želeli smo da im budemo kao majka i otac, pravi roditelji. Stevo je satima vežbao sa njima, a onda je došao na ideju da osnuje ansambl ‘Teodosijevski’. Kako je koje od dece odrastalo, tako je napuštalo ansambl. Zasnovalo bi svoju porodicu, a na njegovo mesto došao bi sledeći usvojeni dečak. Danas su svi materijalno obezbeđeni. Ja sam zbog toga vrlo srećna jer njima ulica, kao mnogim drugim Romima, nije postala dom“, rekla je. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here