POPULARNI OGNJEN VRANJEŠ JE ODLUČIO DA SE SA NA SUDU OBRAČUNA SA JELENOM KARLEUŠOM, ON JE PROTIV NJE PODNIO DVIJE TUŽBE, ODNOSNO KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG POSTOJANJA SUMNJE ZA UGROŽAVANJE NJEGOVE SIGURNOSTI, SVE JE TO PODNIO VIŠEM JAVNOM TUŽILAŠTVU.

U privatnoj krivičnoj tužbi podnijetoj Prvom osnovnom sudu u Beogradu, on je naveo kako ga je pjevačica 14.januara uvrijedila kada je putem društvene mreže Fb objavila saopštenje koje je u svim medijima uputila, a navela je sljedeće:

Loading..

Osim toga, isti sud Vranješ je podnio tužbu za naknadu nematerijalne štete, a vrijednost spora je dva milijuna dinara. Kao dokaz, igrač je naveo isti razlog ili uvredu koju je objavila.

Također, Ognjen je podnio kaznenu prijavu Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu, odjelu za visokotehnološki kriminal, protiv JK zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti iz članka 138. Kaznenog zakona. Kao dokaz, u zahtjevu se identificira Jelenin citat koji sadrži osporavane uvrede na njegov račun, a tužiteljstvo će naknadno odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv pjevača.

Zagovornici teorije božanske zapovijedi tvrde da je pravda, i zapravo cjelokupna moralnost, autoritativna Božja zapovijed. Ubojstvo je pogrešno i mora biti kažnjeno, na primjer, zato što Bog tako kaže. Neke verzije teorije tvrde da Bog mora biti poslušan zbog prirode njegovog odnosa s čovječanstvom, drugi tvrde da Bog mora biti poslušan jer je on sam dobro, i tako činiti ono što kaže da bi bilo najbolje za svakoga.

Meditacija o Platonovoj teoriji Božanskog zapovijedanja može se naći u njegovom dijalogu, Euthyphro. Nazvana je Euthyphro dilema: “Je li ono što je moralno dobro zapovijedeno od Boga zato što je moralno dobro, ili je moralno dobro zato što je zapovjeđeno od Boga?” Implikacija je da ako je ovo drugo istinito, onda je pravda proizvoljna; ako je prvo istinito, onda moral postoji na višem redu od Boga, koji postaje malo više od prolaznika moralnog znanja.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here