VOJNA POLICIJA UPADA NA ČASOVE I ODVODI STUDENTE? Ho*or mobilizacije: Suze u regrutnim centrima dok muškarci odlaze u nepoznato

0
135

Djelimična mobilizacija koja je u toku u Rusiji mogla bi uspješno da ispuni unutrašnju kvotu mobilisanog osoblja Kremlja, ali je malo vjerovatno da će stvoriti efikasne vojnike i izaziva značajnu reakciju domaćeg stanovništva za malu dobit, navodi se u jučerašnjem izvještaju Instituta za rast.

Vlasti Rusije regrutuju nasilno ruske građane da se bore u Ukrajini pod slabim izgovorima, kršeći obećanje Kremlja da će regrutovati sam one sa vojnim iskustvom, dodaje se u izvještaju. Ruske vlasti isto tako očugledno mobilišu osoblje koje će ući u rat sa Ukrajinom.

Ovakav pristup Kremlja djelimičnoj mobilizaciji će vjerovatno pogoršati negodovanje zbog mjere koja bi bila nepopularna čak i da je sprovedena bez oštrih pristupa primjećenih u posljednja 24 sata. Zapadni i ruski opozicioni mediji su izvjestili o slučajevima ruskih vojnih komesara koji su demonstrantima u Moskvi i Voronježu davali obavještenja o regrutaciji. Ruski opozicioni mediji su isto tako..

Ostatak teksta možete da pročitate na linku OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here