Poznato je da mnogi pjevači sa estrade, prije nego li su postali popularni i slušani i prije nego, li su počeli zarađivati velike novce nisu baš imali neko lijepo djetinjstvo i srećno odrastanje, tako da su poznate mnoge teške životne priče od pojedinih pjevača i pjevačica.

Među najpopularnije pjevače na estradi svakako spadaju i braća Saša i Dejan Matić, koji na neki način i vladaju, posebno srpskom estradom, a obojica su veoma prepoznatljivi po svojim moćnim vokalima, te obojica imaju iza sebe veliki broj hitova koje sluša na milione obožavatelja širom regije.

Njih dvojica su rođeni 26. aprila 1978 godine u bosanskome gradu Drvaru i rođeni su kao zdrave male bebe. Rođeni su malo prerano, pa su njihovi roditelji majka Dragica i otac Zoran iz toga razloga morali da ih ostave u inkubatoru u jednom zagrebačkom porodilištu.

Loading..

Iz nikada utvrđenih razloga obje bebe, dakle i Saša i Dejan su nakon nekoliko dana izgubili vid, ali nekako im je život taj veliki nedostatak nadomjestio sa izuzetnim muzičkim talentom, zahvaljujući kojem veće desetak godina njih dvojica ne silaze sa vrha, kada je muzički svijet u pitanju.

U jednom razgovoru sa novinarima, Saša su pitali da li je istina da on zbog brata Dejana ne želi da operiše oči, iako postoji mogućnost da bi nakon operacije progledao, da bi Saša na to odgovorio da o tome nema govora i da ne postoji način da bilo ko od njih dvojice ikada progleda, te da novinar nije najbolje informiran o cijeloj njihovoj priči.

Navodno je nemar i nepažnja jedne medicinske sestre koja je kontrolirala rad inkubatora dovela do toga da obojica braće ostanu slijepa, ali kao što već napisasmo nikada se do kraja nije otkrio uzrok ove tragedije, kao ni odgovorni za nju.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here