Da li ste i vi ovo radili sve ove godine? Vrijeme je da uštedite!

Danas rijetko pere odjeću ručno. Za vrijeme izuma mašina, krenuli su i deterdženti, a na većini njih imat preporuku koliko staviti praška, što mnogi ljudi slijepo sluša. Naime, osim što ćete brže potošiti prašak, što je u cilju proizvođačima, a time ćete oštetiti svoju omiljenu odjeću.

Dakle nema potrebe da stavljate prašak kao što piše na kutiji za isti. Dovoljna je mala količina, a u kombinaciji sa vodom i centrigugom, odnosno odgovarajućom temperaturom, vaša odjeća će biti čista. ako još tome dodate malo omekšivača, onda će biti zaista mekano.

Dakle nemojte slijediti slijepo upute sa detredženata, proizvođačima je jedno stalo da to kupite i da što prije potrošite kako biste kupili novi. A znate već kada korsitite jedan prašak koji vam odgovoara koristiti ćete ga duži period.

Otprilike svi praškovi imaju slične preporuke po pitanju količine. Ali imajte na umu da vaša odjeća neće biti ništa čića, može samo biti samo oštećenija nego prije pranja. Vjerovatno vam se više puta desilo da vam mašina uništi odjeću, ili da crne pantalone pobijele, da bijela majca i dalje ima žute mrlje.

To je svakodnevnica, ali zato moramo pronaći odgovarajući deterdžent ili čak neku odjeću prati ručno jer ćete je tako sačuvati. Ako niste sgurni blje odvojit vrijeme i isperite ručno  vašu omiljenu odjeću, nego da se kasnije kajete. Još plus ako su vam neki odjevni predmeti unikatni.

Rezultat slika za veš masina deterdžent

Znamo da nema ništa gore kada mašina unišiti majicu koju više nigdje ne možemo kjpiti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here