VAŽNO UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Ovo je razlog zašto cele zime radite isključivo za struju – nije samo POGREŠNO, već i OPASNO PO ŽIVOT

0
229

Dakle, po naslovu ste shvatili da ćemo u nastavku da se bavimo sa jednom veoma zanimljivom temom, istovremeno i jako korisnom, koja će sve nas da zanima jer se odnosi na domaćinstvo. Naime, zima je godišnje doba koje ima svoje prednosti i mane, nekome omiljeno godišnje doba, nekima baš i ne, ali bilo kako bilo, ono što je jasno jeste zimi se svi mi susrećemo sa jednom stvari, a to je grijanje, bilo koje vrste, veći računi struje i ostalo.

Na temu uređaja koji troše jako puno struje, koji nisu toliko pouzdani, govorio je električar Milan Bojičić, koji je na samom početku upozorio na to da kvarcne grijalice, uljani radijatori, keramičke grijalice za kupatilo, i sve ostale vrste ovakvog načina grijanja troše jako puno električne energije, a pri tom one su jako opasne i nepouzdane za korištenje, pa je on na samom početku svoje priče rekao sljedeće:

Najopasnija grejna tela su uljani radijatori, kvarcne grejalice i kaloriferi iz razloga što su lako zapaljivi, a na sve to su veliki potrošači. Obzirom na količinu toplote koju daju imaju jako mali učinak. Najmanje su ekonomični od svih uređaja koji služe za grejanje. Sve ekonomične i pristupačne varijante su jaki potrošači, pa imajte u vidu ako kupite jeftinu grejalicu od 10.000 dinara, davaćete mesečno pravo malo bogatstvo na račune za struju”, rekao je on pa je dodao: To su uređaji koji imaju slab stepen IP zaštite, njihovi delovi su lako topivi i zapaljivi, mogu da se zapale sve i da vodite računa, odnosno na njima ne ostavljate nikakvu odeću – dodaje električar. Smatra se da je bolje rešenje inverter klima sa kojom ćete izbeći visoke troškove imajući u vidu da troši zanemarljivu količinu električne energije. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here