Sa ovom metodom koja se pojavila i postala hit na internetu, očestite svoje lice i skinite svu mrtvu kožu.

Prvo što trebate uraditi jeste napariti svoje lice. Nakon toga ćete ugrijati malo vode u koju ćete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja.
U isto vrijeme se inhalirajte i pokrijte vašu glavu sa peškirom iznad posude, i ostanite u tom položaju nekih desetak minuta. Kada naparite svoje lice, istrljajte dobro nos i druge dijelove tijela gdje ima mitisera. To najjednostavnije možete uraditi sa grubom tkaninom.

Kada završite sa uklanjanjem mrtve kože i mitisera, onda trebate nanijeti masku. Maska može biti od ljekovite gline, a jednostavno ćete to uraditi tako što pmiješate glinu u prahu sa vodom dok se ne dobije gusta smjesa. Nanesite to na lice u debljem sloju.

Dobra stvar je i da namažete bjelance od jajeta koje sadrži dosta nutrijenata koje vaša koža treba imati. Mažite ga u nekoliko slojeva sve dok se ne osuši i sve ponavljajte dok poslije nekog vremena trebate oprati lice sa toplom vodom.

Da bi napravili tonik pomiješajte jednak dio jabukovog sirćeta i svježeg lista od anane koja ćete prije toga samljeti i izgnječiti.

Ova dva sastojka dobro pomiješajte pa ostavite na nekom tamnom mjestu da tako odstoji sedam dana.
Nakon sedam dana na tamnom mjestu, procijedite i ostavite u frižider. Kada god operete svoje lice, nanesite ovaj tonik i nakon nekog vremena nema više mitisera.

Postoji trik da smanjite pore. Počinje se sa čistačem na bazi ulja. Kada se ulje utrlja u lice i otkloni ostaatak, na lise se stavlja glinena maska.

Slijedeće je druga tura uljanog čistača koja treba da se duže i snažnije utrljava u lice.

Postupak je slijedeći:

1. Očistite lice uljanim čistačem
2. Nanestite glinenu masku i ostavite barem deset minuta pa sperite
3. Ponovo nanesite uljani čistač i žestoko ga utrljajte u lice, a mitiseri će nestati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here