Upravo objavljeno…PUCANO NA AVION? Letjelica iz ZAGREBA sletjela u SARAJEVU sa oštećenjima, sumnja se da su od VATRENOG ORUŽJA!

0
334

Avion Croatia Airlines koji je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja. Pilot koji je avionom upravljao po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenje na trupu aviona, a prema prvim nezvaničnim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja. Tužilaštvo BiH je obavješteno o ovom slučaju, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

“Nakon primljene informacije, da je redovnom kontrolom aivonom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno sa zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH je zatražio provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo zvaničnika direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH”- rečeno je. Treba reći da sigurnost putnika nije bila ugrožena tokom leta, a detaljnim pregledom će se utvrditi način oštećenja. I dalje nije poznato kako je došlo do ovoga.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here