Ako je normalno dijeliti sve stvari s partnerom, znanstvenici su sada dokazali da ručnik trebate čuvati isključivo za sebe. Ako nakon kupanja redovno dijelite ručnike s partnerom, vjerojatno će vaše tijelo i lice doći u kontakt s fekalijama, tj. izlučevine tijela koje mogu biti vrlo opasne za zdravlje.

Internetska stranica Drench Enterprises došla je do ovog rezultata nakon provedbe zanimljive studije koja je utvrdila da je čak 90 posto ručnika zaraženo fekalnim bakterijama, a 56 posto partnera dijelilo je svoj ručnik, što utječe na širenje bakterija.

Od ukupnog broja ručnika uzetih na analizu, 14 posto sadrži bakteriju Escherichia coli, a ručnici mogu biti plodno tlo za mnoge druge opasne bakterije, uključujući gljivičnu infekciju (ringworm) i stafilokok.

U stvari, većina ručnika obješenih u kupaonici savršeno je tlo za širenje bakterija. Čak i ako ručnik koristite sami, sigurno ćete doći u kontakt s bakterijama, ali u slučaju dijeljenja ručnika za tuširanje s partnerom sigurno ćete naići na mnoge vrste bakterija – prije svega jer ručnik dodiruje i trlja intimne dijelove tijela.

“Topli ručnici savršeni su za širenje bakterija. Ako ručnik često koristi više ljudi, neće se potpuno osušiti, što znači da će se bakterije na njemu množiti”, objasnila je dr. Diana Gal.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here