Kada se razmišlja o nekim državama i zemljama, za mnoge ljude jedna od najfascinantnijih zemalja je svakako Japan, a kada su turisti u pitanju oni su posebno fascinirani japanskim vozovima koji važe za najugodnije, najbrže i najtačnije vozove na svijetu.

Ono što posebno fascinira da od 51 najpromatnije željezničke stanice na svijetu čak 45 njih se nalazi u Japanu, a to i nije neko iznenađnje s obzirom koliko je Japan razvijena zemlja kada je tehnologija u pitanju.

Vozovi su mnogo važni u životu Japanaca, a njihovi vozovi su mnogo drukačiji kada ih upoređujemo sa vozovima u drugim zemljama, posebno kada je brzina i komfor u pitanju, a ovo su neke od stvari, kada je komfor vozova u pitanju po čemu su Japanci daleko ispred svih drugih.

Sunrise Express

Voz sa kolima za spavanje i koji je sastavljen iz dva dijela koji se zovu Izumo i Seto i koji jedan dio dionice idu zajedno da bi se u jednoj tački razdvojili i krenuli svako svojom trasom, da bi opet na jednoj tački se ponovo sastavili i nastavili zajedno do konačne destinacije

Prva klasa

Vozovi ove klase u sebi imaju 6 tipova smještaja, a A klasa u sebi sadrži sobu sa stolicom i umivaonikom, te krevet, radio i svjetlo i stol, kao u nekom manjem hotelu. Ujedno imate i svoje papuče i bede mantil, kao i sve potrebne stvari za ličnu higijenu.

Druga klasa

Ona je određena za dvije osobe koje su isto smještene kao u manju hotelsku sobu u kojoj imaju sve ono što hotelske sobe i sadrže uz dva kreveta.

Nobinobi

Ovo je dio u vozu u kojem je svaki od putnika odvojen posebnom pregradom koja mu daje određenu privatnost i mogućnost odmora ili spavanja, a ako želite, možete i da pričate sa drugim ljudima, ako su voljni za to.

Za tuširanje 6 minuta

U svakom japanskom vozu se možete kupati, a da biste koristili tuš morate to posebno da platite i vaše će tuširanje trajati samo 6 minuta, kada vode nestaje, i ako želite da nastavite sa tuširanjem morate dodati još novca, a nakon završenog tuširanja pritiščete posebno dugme koje automatski pokreće čišćenje tuš kabine.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here