Test opažanja: Pokušajte zaključiti koji muškarac ima djevojku

0
138

Danas smo za vas pripremili jednu novu, jako zanimljivu mozgalicu. Mozgalice su mnogo dobre za razvijanje moždanih vijuga. Također bi ih trebali rješavati i odrasli, a ne samo djeca. Pored toga što su jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne i mogu vam upotpuniti vrijeme. Bilo bi jako dobro kada i uspjeli svaki dan riješiti barem jednu mozgalicu, matematički zadatak, test inteligencije… te tako održavati svoj mozak u kondiciji. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti!

Današnja mozgalica govori o vašim sposobnostima zapažanja i primjećivanja sitnih detalja kao i donošenja logičkog zaključka na osnovu tih detalja. Dobro pogeldajte i analizirajte sliku. A vaš današnji zadatak u rješavanju ove mozgalice jeste da zaključite koji momak na slici ima djevojku. Da li znate odgovor? Ukoliko niste sigurni koji je tačan odgovor, rješenje možete pogledati ispod teksta.

Rješenje:
Sigurno ste svi mislili da Jasmin ima djevojku jer mu je sve uredno i čisto, međutim mnoge ljudi je to zeznulo. Tačan odgovor je Vedad. Detalj koji otkriva ovo rješenje su papuče koje su postavljene pored fotelje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here