Dolaze sve topliji dani, pa će samim time mnogi pokušati da nađu neko rashlađenje na obližnjim bazenima i izletištima sa vodom, ali to ne znači u startu da je to za vas i sigurno, jer javni bazeni nose mnoge opasnosti sa sobom na koje se mora paziti i sa kojima itekako treba biti oprezan.

Mada javni bazeni imaju filtre, kao i sisteme za dezinfekciju, ili bi barem tako trebalo da bude, ipak svi oni koji koriste javne bazene su bez obzira na sve izloženi raznim bakterijama.

 

Naravno da sada mnogi žele, sa velikim vrućinama da se rashlađuju na javnim bazenima i na kupalištima, ali stručnjaci upozoravaju da se bude oprezan po tom pitanju jer postoji veliki rizik za mnoge da dobiju proliv.

Loading..

Neminovno je da dok provodite vrijeme u bazenu, dok se kupate i ronite, da morate i da progutate određenu količinu vode, a stručnjaci tvrde da je potreban samo jedan dobar gutljaj koji vas može dovesti u situaciju da neko vrijeme ne silazite sa WC šolje zbog proljeva. Ono što je potrebno da svi rade, je da prije ulaska u bazen svi dobro operu zadnjicu, jer kupači koji su imali neku zarazu dvije nedjelje prije mogu putem vode da prenesu tu zarazu na druge kupače, tako što bi zagadili vodu sa bakterijama iz svoga debelog crijeva.

Bez obzira na hlor koji ima u bazenskoj vodi, bakterije ipak mogu doći do drugih kupača, posebno jer na većini bazena postoji samo jedan filtar na cijeli kompleks, i koji održava sve bazene, a to znači da samo jedan kupač koji ima eventualne probleme sa probavnim organima može da zagadi cijeli kompleks bazena i na taj način dovede u rizik od infekcije mnoge kupače i posjetitelje.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here