Kralj narodne muzike kako su ga prozvali u javnosti i medijima, Šaban Šaulić, doživio je tešku saobraćajnu nesreću nakon što je održao nastup u Njemačkoj i zaputio se prema aerodromu….

Kako srbijanski mediji pišu, a prenose Oslobođenje, Kurir i drugi, nesreća se desila u okolini Bilefelda gdje je imao koncert.

Poznatog pjevača prebacili su hitno u bolnici gdje je preminuo. Večernje novosti prenose da je do nesreće došlo nakon nastupa kada je pjevač krenuo na aerodrom automobilom. Piše se da je njegov vozač bio za volanom, a i njegov se kum isto tako nalazio u automobilu kojim se pjevač vozio do aerodroma, koji je također zadobio povrede.

Njemački mediji prenose da je do saobraćajke došlo blizu tog mjesta oko šest sati ujutro, a četiri osobe su tom prilikom zadobile povrede u nesreći. Lakše povrede je zadobila jedna osoba, dok su teže povrede zadobile tri osobe i sve su prebačene u bolnicu koja se nalazi blizu tog mjesta. Međutim, još nisu objavljene informacije o podacima povrijeđenih, odnosno imena i nacionalnosti.

Uskoro opširnije…. Počivaj u miru legendo.

Pjevač je svojevremeno pričao u intervjuu koji je dao za medije, o svojim roditeljima za koje je tada rekao da su bili pošteni, vrijedni i dobri ljudi.

Šaulić je tada objasnio da nisu bili bogati, ali da on i njegova starija sestra ni u čemu nisu oskudijevali. Tada je rekao da mu se otac bavio nekom trange-frange lutrijom, a majka se bavila prodavanjem igračaka. Iz tog razloga su oni stalno obilazili vašare i putovali na razna mjesta, zbog čega je njegova sestra ostajala da ga čuva.

Legenda muzike tada je izjavila da je majka kuhala i vodila računa o kući i neprestano ga tjerala da uči. Onda mu je majka uvijek ponosno govorila kad je uspio da se probije na scenu i ostavio trag među ljudima… da je on naslijedio njenu pamet, hrabrost i talenat koji je imao za muziku. Izjavio je i da je bila oduvijek hrabra i ratoborna i da je učestvovala u ratu.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here