Sve što trebate je saksija, zemlja i prstenovi od rezanih rajčica sa sjemenkama

Kako uskoro dolazi proljeće, sve više ljudi koristi svoje slobodno vrijeme kako bi popravili vrt. Uz uzbuđenje cvijeća, voća i povrća, raduju se u danima kada će jesti organske voće iz svog povrtnjaka. Međutim, da bi se posadilo povrće, kupnja sjemena nije potrebna.

Čovjek u videozapisu pokazat će vam najjednostavniji način uzgoja rajčice. Sve što trebate je saksija, zemlja i prstenovi od rezanih rajčica sa sjemenkama.

Pogledajte što će se dogoditi nakon dva tjedna. Tako da ovog ljeta možete pojesti najbolju i najzdraviju salatu koju ste sami izrasli iz udobnosti svog doma!

Loading..

Loš ukus i nedostatak šećera u modernim vrtovima i komercijalne sorte rajčice rezultat su uzgoja rajčica koje su jednolično crvene. Ta se promjena dogodila nakon otkrića mutantnog “u” fenotipa sredinom 20. stoljeća koji je zrelo “u”. To je bio široko rasprostranjen da bi se proizveli crveni plodovi bez tipičnog zelenog prstena oko stabljike na rasnim sortama. Prije općeg uvođenja ove osobine, većina je rajčica tijekom zrenja proizvela više šećera, a bila su slađa i aromatičnija.

Dokazi su pokazali da se 10-20% ukupnog ugljika fiksiranog u plodu može proizvesti fotosintezom u plodu u razvoju normalnog U fenotipa. U genetska mutacija kodira faktor koji proizvodi neispravne kloroplaste s manjom gustoćom u razvoju voća, što rezultira svjetlijom zelenom bojom nezrelih plodova, i potiskivanjem akumulacije šećera u rezultirajućim zrelim plodovima za 10-15%.

Važnije od njihove uloge u fotosintezi, kloplasti plodovi se tijekom dozrijevanja preoblikuju u kromoplasti bez klorofila koji sintetiziraju i akumuliraju likopen, β-karoten i druge metabolite koji su osjetilna i nutritivna vrijednost zrelog ploda. Potentni kloroplasti u tamno-zelenim ramenima U fenotipa ovdje su korisni, ali imaju nedostatak ostaviti zelena ramena blizu stabljika zrelog ploda, pa čak i puknuta žuta ramena, očito zbog oksidativnog stresa zbog preopterećenja fotosintetskih na izravnoj sunčevoj svjetlosti na visokim temperaturama.

Stoga genetski dizajn komercijalne sorte koji kombinira prednosti tipova u i U zahtijeva fino ugađanje, ali može biti izvedivo

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here