Na sjeverni Jadran i Gorski kotor se samo u dva sata oluje proširile, a na moru u blizini Istre zabilježeno je 20 000 grmljavinskih oluja.


Cijeli ovaj pakao od vremena polako dolazi do ovih dijelova Balkana, a prvo će pogoditi Srbiju, a potom Bosnu i Hercegovinu. U samo dva sata oluja, koja je bila i više nego jaka, proširila se iz Italije na cijeli sjeverni Jadran i Gorski kotar, a samo u Istri zabilježeno je preko dvadeset hiljada grmljavinskih oluja.

Grmljavinske oluje se kreću prema širem obalnom području, pa se u Hrvatskoj očekuje prava oluja koja dolazi sa zapada, javio je portal Istramet.

U cijeloj je zemlji objavljenoj žuto upozorenje o vremenu, koje upućuje na stanje pripravnosti zbog potencijalnih opasnosti koje predstavlja ova oluja.

Jake oluje i olujni vjetrovi pogodili su prvo Zagreb poslije podne, a pojedini dijelovi grada bili su poplavljeni.

U Paklenici i Starigradu gotovo 50 litara kiše po četvrtom metru rezultiralo je jakim pljuskovima za samo dva sata, a u nekim dijelovima zemlje je prijetila obalnim domaćinstvima.

Pored ovoga obilna kiša zahvatila je i Zadar i šire okruženje ovog područja u Hrvstskoj. Oluje su pogodile i Kvarner i Istru.
Najgore je bilo u Rovinju, gdje je bila posebno jaka oluja, a bujice su preplavile ulice u Vodnjanu.

U Srbiji navečer na sjeveru, a tokom noći u zapadnim i središnjim krajevima oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima, grmljavinom, jakim padom temperature i pojačanim sjeverozapadnim vjetrom.

Vrijeme slično u Hrvatskoj, praćeno jakom grmljavinom koja će trajati do drugog dana vikenda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here