Za borbu protiv lošeg zadaha koriste se razni oralni higijenski proizvodi, međutim, postoje daleko jednostavniji i učinkovitiji načini da se riješite lošeg zadaha sa stvarima koje već imate u svom domu.

1. KORISTITE PRIRODNE OSVJEŽIVAČE

– Senta pomaže u borbi protiv lošeg zadaha i osvježava usta

– Začini poput klinčića, uokvirivanje i sjemenke komorača izvrsni su za borbu protiv lošeg zadaha

– Soda je također sjajna za ove probleme. Jednostavno otopite žličicu sode u šalici vode i upotrijebite je za ispiranje usta. Alternativno, možete četkati zubnu četkicu u bačvu i koristiti je za čišćenje zuba.

– Čaj od fenugreeka također je odlična antibakterijska voda za ispiranje usta.

2. NAJMANJE DVA LITRA VODE PIJTE DNEVNO

Vaše tijelo treba hidrirati da biste se riješili lošeg zadaha. Voda za piće je od velike važnosti kada je u pitanju sprječavanje rasta bakterija i lošeg zadaha uzrokovanog neadekvatnom vlagom i slinom u ustima. Izbjegavajte slatke sokove noću, jer mogu pomoći kod nakupljanja bakterija noću.

3. GLEDAJTE ŠTO JEDETE

Postoje namirnice za koje znamo da izazivaju loš zadah, pa ih je najbolje izbjegavati ako ne želite da mirišete na loš miris. Luk i češnjak najčešći su krivci zašto nam smrdi iz usta. Međutim, umjereno, luk ubija bakterije koje mogu uzrokovati propadanje zuba i bolesti desni.

Izbjegavajte hranu bogatu fruktozom jer potiče rast bakterija.

Ako ste gladni, jedite jabuke ili neki jogurt. Jabuke sadrže heteropolisaharidni pektin za koji se zna da potiče stvaranje sline, dok aktivne kulture u jogurtu pomažu smanjivanju bakterija u ustima.

4. OČISTITE JEZIK

Na vašem jeziku postoje bakterije koje uzrokuju loš zadah. Nakon pranja zuba očistite i jezik.

5. ČISTITE ZUBE BAREM DVA PUTA DNEVNO I ISPIRAJTE VODICOM

Čistite zube dvije minute, dva puta dnevno. Istraživanje je pokazalo da nešto više od 55% žena to radi dva puta dnevno, dok je postotak muškaraca samo 49%. Četkanjem i ispiranjem vodom pomažete uklanjanje bakterija koje uzrokuju loš zadah.

6. Žvakati koru naranče

Operite koru citrusa (limun ili naranča) prije stavljanja u usta kako biste je žvakali. Ne samo da će zadržati dah svježim, već će limunska kiselina u njemu potaknuti veću proizvodnju sline što je prirodna obrana usta protiv lošeg zadaha i plućnih kiselina uzrokovanih propadanjem zuba.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here