U Saudijskoj Arabiji je strogo zabranje ženama da budu otkrivene. Samo im oči smiju viriti.  Ali… ona je uradila ono čega se mnoge žene plaše, a čeznu za tim!

Jedna mlada specijalistkinja za ljudske resurse je odlučila da baci feredžu na pod i da prošete u štiklama i odjeći narandžaste boje. Svi su se okretali za njom i pitali je da li je iz te zemlje, da li je model. Ona je odgovorila da je obična žena baš kao i one.

profimedia-0470406097-830x0

Većina žena ne smije da skine to jer je tamo zabaranje. Fazon je bio što je tamošnji princ neformalno izjavio da će malo olabaviti ta pravila. I onda je ova đena počela da to koristi. Međutim još uvijek nema pisanog dokumenta.

Mnogi su se iznenaili na ulicama kada su je vidjeli, jer ovo nikako ne bi trebala učiniti. Ona se usudila ono što nije nijedna. U ovoj zemlji važe potpuno druga pravila i žene su kao u kavezu. Moraju nositi crninu nikako odjeću u jarkim bojama, to je strogo zabranjeno.

Dok je u svijetu nezamislivo da su žene pokrivene, u Saudijskoj Arabiji za žene je mnogo toga zabranjeno.Nsprimjer donedavno je bilo zabranje da žene tamo polože vozačku dozvolu. Ali sada ej to dopušteno. Također je bilo zabranjeo da žene putuju same, ako nisu u pratnji muškarca. Sva ova pravila ako se prekrše vode se kao nemoralni prekršaj.

Rezultat slika za hidžab arabija

Sve je ovo zaista brutalno za žene, prema njima se ponašaju kao prema životinjama. One se ne mogu  boriti i nemaju pravo glasa.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here