Srbijanski mediji, a prenose Oslobođenje, Kurir i ostali, danas su objavili informaciju da je Šaban Šaulić stradao nakon teške saobraćajne nesreće.

Kralj narodne muzike zaputio se automobilom na aerodrom i na putu je doživio tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj su tri osobe zadobile teške povrede, a jedna lakše. I dalje u njemačkim medijima nema objavljene informacije o imenima i nacionalnostima.

Nesreća se inače desila u okolini Bilefelda gdje je imao nastup. Pjevača su htino prebacili u obližnju bolnicu, ali je ubrzo pjevač podlegao povredama. Večernje novisti pišu da se nesreća zbila poslije nastupa, a za volanom je bio njegov vozač, dok se u automobilu isto tako nalazio u njegov kum koji je isto tako zadobio povrede.

U jednom intervjuu izjavio je da prije svega ističe jedan normalan i pošten pristup poslu. Uvijek je pazio da bude pravi izbor pjesama i da sve kriterije zadovolji, prvo svoje i onda muzičkih stručnjaka, publike i ljude iz medija.

Dodao je da je imao vremena i strpljenja i trudio se najviše da tako otpjeva svaku novu pjesmu da bude jedazn praznik za sve poklonike njegove muzike. Na svoju karijeru gledao je kao na svaki drugi posao i bio je uvijek svim ljudima dostupan, nije nikad do plafona dizao nos, te je svačiji rad poštovao i to su ljudi shvatili, istakao je on tom prilikom.

Tada je rekao da nije htio ‘svaštariti’ i da se u neke druge žanrove upliće, te je gledao uvijek da ostane u muzici koju njeguje i voli, a u nju je mnogo toga lijepog donio.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here