MUAMER ZUKORLIĆ JE MUFTIJA IZ SRBIJE, A NJEGOVA SUPRUGA ELMA ELFIĆ ZUKORLIĆ JE NJEGOVA DRUGA, SA KOJOM JE DOBIO ČETVERO DJECE U LEGITIMNOM BRAKU.

Ona je uspješna u svom poslu, vodi prvi privatni vakuf univerzitet u Srbiji.

Kada je imala intervju za Bazar, ona je dala odgovore na razna pitanje vezano za brak i modu, a evo šta je rekla šta je ono što ne smije nositi:

  • muslimanka može modu pratiti sve dok ne urušava osnovne šerijatske principe odijevanjea, ne smije tijesna i prozirna odjeća biti. Rekla je da voli modu, ali ne prati je slijepo. Svoj stil je izgradila i trendove prati isključivo u mjeri za koju misli da joj pristaje.

Dior i Chanel imaju linije koje ona jako voli, jer odlikuju ukus njene majke, a ona je uz te brendove odrasla i zavoljela. Cijeni i domaće dizajnere, njiohove modele kupuje, a to su od Verice Rakočević, Suzane Perić, Igora Todorovića i Sedžde Zukorlić.

Loading..

Zukorlić je pohađao osnovnu školu u selu Ribariće, općina Tutin i Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu. Studira islamske znanosti, Odsjek za islamsko pravo u Konstantinu u Alžiru, diplomirajući 1993. godine. Prvi predsjednik Islamske zajednice Sandžaka izabran je u listopadu 1993. godine svojim osnivanjem, da bi bio na toj funkciji ponovno izabran 1998. i 2003. godine Poslijediplomski studij dobiva u Libanonu.

Na Objediniteljskom parlamentu Islamske zajednice u Srbiji 27. ožujka 2007. izabran je za predsjednika Islamske zajednice u Srbiji Glavni muftija, au srpnju 2008. godine izbori u islamskoj zajednici ponovno su izabrani na čelo.

U svojoj petnaestogodišnjoj i islamskoj zajednici, muftija Zukorlić bio je iza izgradnje brojnih institucija. Osnivač prvog islamskog glasnika u Sandžaku – Glas islama, koji je bio prvi glavni urednik. Pokrenuo je osnivanje Izdavačke djelatnosti “El Kelimeh” u Srbiji, kao i Mektebi za predškolsko i školsko doba. Osnovao je madrasu “Gazi Isa beg” i jedan je od glavnih razloga njegovog brzog razvoja.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here