Gljivična infekcija, također se naziva onychomycosis, je izuzetno česta vrsta infekcije nokta.

Najuočljiviji simptom je bijela, smeđa ili žuta promjena boje jednog ili više vaših noktiju na nogama. Može se proširiti i uzrokovati da se nokti zgusnu ili popucaju.

Sezona sandala ili ne, gljivica noktiju na nogama obično nije ono što želite vidjeti kada pogledate noge. Srećom, postoje mnogi tretmani koje možete isprobati.

Recept za oralne antifungalne lijekove kao što su terbinafin (Lamisil) ili flukonazol (Diflucan) tradicionalno se koriste za liječenje gljivica noktiju.

Ovi tretmani su često djelotvorni, ali mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave u rasponu od uznemirenog želuca i vrtoglavice do teških kožnih problema i žutice.

Ovaj svibanj se zašto mnogi ljudi pokušati home lijekova umjesto. Evo 10 od tih popularnih tretmana kod kuće.
Ekstrakt Snakeroota je antifungalna tvar proizvedena od biljaka u obitelji suncokreta.

Ekstrakt zrna zmije
Studija iz 2008. godine pokazala je da je lijek jednako učinkovit protiv gljivica noktiju na nogama kao i antifungalna lijek ciklopiroks.

Za studiju, ekstrakt zmijske kore je primijenjen na zahvaćeno područje svaki treći dan tijekom prvog mjeseca, dva puta tjedno tijekom drugog mjeseca, te jednom tjedno treći mjesec. Možete pronaći ekstrakt snakeroot online.

Ulje čajevca, također poznato kao melaleuca, eterično je ulje s antifungalnim i antiseptičkim sposobnostima.

Prema Nacionalnom centru za komplementarno i integrativno zdravlje, neke male kliničke studije pokazale su da ulje čajevca može biti učinkovito protiv gljivica noktiju.

Za korištenje, bojite ulje čajevca izravno na zahvaćeni nokat dvaput dnevno pomoću pamučnog štapića. Ovdje pronađite terapeutsko ulje čajevca.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here