Razgovor licem u lice, a ne oči u mobitel, deviza je kojom se vodi jedan šabački restoran čija je vlasnica došla na ideju da se gosti koji dolaze, druže što više i pričaju jedno s drugim, umjesto što će provesti veći dio vremena skrolujući po mobitelu.

Vlasnica ovog lokala, Ana Vasić, želi da ljudi što više međusobno razgovaraju i druže se, pa i karaoke namjerava uvesti u program, kao i književno veče i stand-up. Tu su za djecu i “Ne ljuti se čovječe” i mađioničar.

Osnovna ideja, kaže ova mlada Šapčanka, jeste da približi ljude jedne drugima i da se upoznaju i druže što više.

-Dobro, svi smo mi predivni na Instagramu i Facebooku, oblačimo se lijepo, putujemo, provodimo, šta god, ali hajde da to ne lajkujemo i ne kačimo nego o tome da pričamo, da razmjenjujemo savjete i dojmove. Nedavno smo po prvi put organizovali karaoke veče i uopšte nije bilo loše, kaže ona i dodaje da su najave ‘kaznenih’ mjera za gledanje u mobitel izazvale najviše pažnje, a koje je ona najavila u šali putem svog profila.

Najavljuje i stand-up veče, veče bez telefona, književno veče i kaže da ulaznice neće naplaćivati, samo da to bude čisto iz zabave.

Kaže da se našalila da će konobar naplatiti kaznu od 10 dinara ako neko iznese mobitel na sto samo da ga navodno pogleda. Dodaje da zasad ovakvi ‘penali’ samo za njeno društvo važe, ali moguće je i da će širu primjenu da ima.

Ironično, u posljednje vrijeme je ova objava kojom je najavila ‘borbu’ protiv života na društvenim mrežama i lajkova, dobila najviše interakcija i komentara.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here