Luksemburški premijer Gzavia Bethel i njegov arhitekt arhitekta Gotha Destenej ugostili su jučer srbijansku premijerku Anu Brnabić i njezinu partnericu doktoricu Milicu Đorđević u gradu Luksemburgu, a fotografije sa sastanka kružile su medijima.

Kako je partnerica Ana Brnabić poznata kao sofisticirana žena, lijepa Milica ovog je puta odgovorila na modni zadatak.

Za oblačni dan u Luksemburgu odlučila se za jednostavnu, ali učinkovitu odjevnu kombinaciju, gdje najprije oslika fenomenalni treč, bež boje i komad bez kojeg ne možemo zamisliti jesen.

Ono što je posebno zanimljivo je da je umjesto da se opredijelila za klasični bež model, Milica jučer donijela trenirku u maslinasto zelenoj boji, ili kaki, što posebno vrijedi za jesen koja predstoji.

Malo o geogradskom položaju Luksemburga:

Luksemburg je jedna od najmanjih zemalja u Europi i zauzeo je 167. mjesto po veličini u svih 194 neovisne zemlje svijeta; zemlja je veličine oko 2,586 kvadratnih kilometara (998 kvadratnih milja), a dugačka je 82 km (51 mi) i široka 57 km (35 milja). Leži između zemljopisnih širina 49 ° i 51 ° N, a zemljopisnih širina 5 ° i 7 ° E.

Najveći gradovi su Luksemburg, Esch-sur-Alzette, Dudelange i Differdange. Na istoku Luksemburg graniči s njemačkim Bundesländer-om Rajna-Palatinat i Saarland, a na jugu graniči s francuskom regijom Grand Est (Lorena). Granice Velikog vojvodstva belgijske Valonske regije, posebno pokrajine Luksemburg i Liège, čiji se dio sastoji od Zajednice Belgije koja govori njemački, prema zapadu i sjeveru.

Sjeverna trećina zemlje poznata je kao “Oesling” i čini dio Ardena. Dominiraju brda i niske planine, uključujući Kneiff u blizini Wilwerdangea,  koja je najviša točka, na 560 metara. Ostale planine su Buurgplaaz na 559 metara u blizini Huldangea i ‘Napoléonsgaard’ na 554 metra u blizini Rambroucha. Regija je rijetko naseljena, a postoji samo jedan grad (Wiltz) s više od četiri tisuće ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here