Provjerite svoju inteligenciju: Ovo je najkraći IQ test na svijetu

0
369

Profesionalni i amaterski IQ testovi su nerijetko popularni među korisnicima interneta jer vam pružaju mogućnost da uporedite svoj rezultat sa drugim ljudima. Također, takvi testovi vam mogu pokazati i da li je vaš koeficijnet inteligencije prosječan ili ispod odnosno iznad prosjeka. Kongitivni test je opisan kao jedan od najkraćih IQ testova na svijetu jer se sastoji od samo tri pitanja. Ovaj test održava vašu sposobnost da spoznate kako najjednostavniji problem može da bude dosta teži za riješiti nego li se čini. Što prije riješite ovaj današnji test, to se stiče dojam da ste inteligentniji. Ovo su tri pitanja na koja treba da odgovorite.

1. Palica i lopta koštaju 1.10 funti ukupno. Palica košta 1 funtu više nego lopta. Koliko lopta košta?

2. Pet minuta je potrebno za pet mašina da naprave pet privjesaka. Koliko vremena bi trebalo za 100 mašina da naprave 100 privjesaka.

3. U jezeru se nalazi travnata površina ispunjena ljiljanima. Svaki dan ona udupla svoju površinu. Ako je potrebno 48 dana da površina prekrije cijelo jezero, koliko je potrebno travnatoj površini da prekrije pola jezera?

Odgovore na ova pitanje možete da pogledate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here