Prije dvije godina, drugog oktobra, napustila nas je Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares.

Ove junakinje iz Biihaća se svi sjećaju kao lavice velikog srca, nasmijane do kraja, velikog borca i humanistice.

Tokom svoje bolesti se redovno obraćala obožavateljima na društvenim mrežama, pa su svi imali priliku vidjeti tragediju kroz koju je prolazila.

Njena posljednje objava na Instagram profilu kojom se obratila svojim fanovima bila je:

“Voli vas vaša Donna Ares”.

Dona Ares je rođena prvog januara 1977. u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici. Njen otac je svirao na gitari, majka na klaviru, ali je i pjevala. Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću.

Prvi javni nastup imala je na Dori 1997. godine s pjesmom Zadnja noć. Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme Kazna. Prvi album objavila je 1998. godine “Ti me više ne voliš” koji je naišao na odličan odziv publike.

Ona je napisala i knjigu, “Soba za nikoga”, koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti, a promovisana je 2015. godine. U njoj govori o saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Donna Ares uvijek je bila simbol jake žene koja je znala šta želi od života i išla hrabro ka tome. Publika će je vječno pamtiti po osmijehu, vedrini, snazi i nevjerovatnom talentu. Bila je veliki borac i nikada nije odustajala, teška bolest joj se vraćala tri puta a ona joj se svaki put suprostavljala onako kako samo pravi borci mogu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here