Marta Ina Ingam svoju je torbicu izgubila još 1954. godine, kada je pohađala srednju školu u Indijani.

Tu ju je i izgubila, a nakon 65 godina svoju torbicu je dobila nazad – zajedno s pozivnicom za matursku noć. Kako je dio srednje škole Džefersonvil srušila jedna građevinska firma u svrhu izvršavanja radova, jedan od zaspolenih pronašao je u ruševinama davno izgubljenu torbicu.

U torbici su bile neke slatke uspomene na dane iz srednje škole na koje je već zaboravila Marta koja danas ima 80 godina. Ostavila je u njoj papiriće bombona, novinske članke, fotografije i novčanik, kao i raspored održavanja košarkaških utakmica, ruž crvene boje, red vožnje autobusa i ukosnicu.

Možda je najinteresantnije od svega i činjenica da je u torbici bilo i pismo u kojoj je mladić Martu pozvao da mu bude pratnja na maturi.

Draga Marti, čuo sam da te pozvao Pol da sa njim ideš na maturu – vrlo bih rado da sa mnom ideš, ako te nije pozvao. P.S. Ako si pristala na njegov poziv, zaboravi molim te da sam pitao. Ako još nisi pristala a pitao te, molim te i moj poziv razmotri. S ljubavlju Torčer, pisalo je u pismu.

Unutra se nalazilo još jedno pismo od mladića po imenu Karter. Pol je fin mladić, ali prebrzo bježi, nećeš ga nikad uloviti. Ha ha ha! stojalo je u pismu.

Radnica škole Erin Bodžorkez objavila je na fejsbuk stranici škole fotografiju torbice i sve zamolila koji možda znaju Martu da joj jave da je torbica prnađena. Tako se vijest prenijela do vlasnice čija je adresa prebivališta danas na Floridi.

-Jako sam sretna jer smo uspjeli da nađemo Martu. Torbica je ove sedmice na putu za Floridu, napisala je Erin.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here