Mada živimo u 21. vijeku kada se u većini svijeta  malo gleda ko je ko, odakle je koje je vjere ili nacije, pa i boje kože, u ovim našim balkanskim krajevima to baš i nije tako i ovi dijelovi su još uvijek u velikoj mjeri konzervativni i u neku ruku zaostali.

Realnost oko nas nije niti malo lijepa a to pokazuje i ispovijest ove žene iz naših krajeva koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama, i našu podijeljenu regiju još malo više podijelila po nekim stvarima

Ova žena je inače islamske vjeroispovijesti i udata je za pravoslavca, Srbina, a morala je da podijeli svoju priču koja se uveliko tiče i njenih roditelja koji su oduvijek bili kontra ove njene veze i braka.

Loading..

Međutim, kada su uvidjeli da ona neće odustati od te namjere da ostane sa svojim čovjekom, njeni roditelji su nakon kraće pauze u komuniciranju ponovo stupili u kontakt sa njom, ali su se i dalje nepristojno ponašali prema njenome mužu koji je, kako ona kaže, najdivniji i najpažljiviji čovjek na svijetu i da je uvijek imao razumijevanja za njene roditelje dok bi neko drugi  na njegovom mjestu davno prekinuo svaki vid komunikacije sa njima i malo bi ko trpio sve uvrede koje je on dobijao od njenih roditelja.

Ali, sve se promijenilo kada je njen muž zatrebao njenim roditeljima da bi se neka njihova rodica zaposlila na mjestu gdje je on poznavao ljude. Kako ta žena kaže, njen muž bi sigurno pristao na to da im pomogne, ali ona nije htjela ni da mu kaže za takvu ideju, zbog svih onih godina u kojima su ga njeni roditelji omalovažavali i vrijeđali, i zbog toga što nisu mogli da pređu preko toga da se ona udala za nekoga druge vjere ili nacije.

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here