U nedavnom obraćanju novinarima u nekim neformalnim razgovorima premijerka Srbije je kao nikada prije bila otvorena i otkrila je neke stvari o sebi koje možda velikom dijelu građanstva nisu ni bile poznate

Pa je tako Ana Brnabić rekla kako joj je djed Bio Hrvat a ne Srbin iz Hrvatske, ali da i pored te činjenice to nije bilo smetnja Aleksandru Vučiću da je imenuje premijerkom Srbije.

Po njoj to je veoma dobar pokazatelj kako je Srbija veoma otvorena zemlja i da je u njoj baš sve moguće, pa tako i da iamte premijera Vlade kojem je djed bio hrvat, što je nemoguće na primjer da se desi u Hrvatskoj i da u toj državi premijer bude neko kome je djed bio na primjer Srbin ii da ima bilo kakvu vezu sa Srbijom

Dodala je i primjer da golman hrvatske fudbalske reprezentacije ne smije ni da spominje svoje srpsko porijeklo.

Prema nekim pisanjima medija, kada je predsjednik Srbije Vučić objavio da će Ana Brnabić biti premijerka. slavilo se i na ostrvu Krku i to u mjestu Stara Baška, odakle i jeste Anin djed, a svi mještani su bili ponosni što će njihova Ana obavljati veoma važnu funkciju na političkoj sceni Srbije.

Inače djed Ane Brnabić se zvao Anton i rođen je u Staroj Baškoj, na ostrvu Krku. Kao mlad se pridružio partizanima a rat ga je doveo u Srbiju gdje je u užičkoj Požegi upoznao i Aninu baku sa kojom je dobio i sina, Aninog oca, Zorana koji je rođen 1950 godine, tako da oni kao porodica nikada nisu živjeli u Hrvatskoj, mada im je porijeklo hrvatsko.

Na Krk su išli za vrijeme odmora, a Anin otac se nikada nije izjašnjavao kada je nacionalnost u pitanju.

Ianče Ana se izjašnjava kao Srpkinja i uvijek ističe da je Srbija njena domovina, ali se niti u jednom slučaju ne želi odreći ni svoga porijekla na kojeg je iznimno ponosna.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here