Potresne vijesti stigle, a fanovi u suzama: Recite da nije istina ovo – Dobar Dan

Potresne vijesti stigle, a fanovi u suzama: Recite da nije istina ovo

ŠABAN ŠAULIĆ JE KRALJ NARODNE MUZIKE KOJI U POSLJEDNJE VRIJEME JE IMAO PROBLEMA ZDRASTVENIH KOJE JE INAČE KRIO OD PORODICE. ONO ŠTO NE KRIJE JE NJEGOV ODLAZAK SA MUZIČKE SCENE JER KAŽE DA JE ISPJEVAO DOSTA PJESAMA PA IH SADA U AMANET MLAĐIM PJEVAČIMA OSTAVLJA, ZA NJEGA JE GOTOVO.

Serijal koncerta po Bih, Srbiji i regionu planira odraditi i potom otići u penziju. Šaban više od 40 godina je najpopularniji pjevač u regionu, talenat je od svoje majke naslijedio.

Naime, Šaban planira provesti niz koncerata u Srbiji, BiH, regiji i povući se.

Sjećamo se da je Šaban Šaulić više od četrdeset godina jedan od najpopularnijih pjevača u regiji, a talenat je naslijedio od majke.

Karijeru je započeo u konobi u kojoj je redovito pjevao, gdje je čuo Veroljuba Jovanovića, prvu violinu u orkestru Budimir-Buce Jovanović. Odveo ga je do poznatog harmonikaša i skladatelja koji je prepoznao Shabanovljev talent i počeo ga podučavati pjevanju. Godine 1969. Buca je snimio svoju prvu pjesmu “Give Me a Sigh”, koja je ubrzo postala veliki hit. Pjevao ju je na herpesu jer je bila moderna u tom razdoblju.

Neko je vrijeme Shaban također bio član žirija u zvijezdama Grande, a podučavao je i mlađe kandidate za pjevanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *