Lepa Brena spada u red najpoznatijih estradnjakinja u Srbiji ali i općenito na Balkanu.Naime svima je Brena poznata kao osoba koja je u bivšoj Jugoslaviji žarila i palila svojim izgledom a mnogi muškarci su ostali bez riječi i gubili glavu zbog nje.

Međutim, danas je Brena u godinama ali i dalje se dobro drži. Naime, sada je ona nakon svoje australijske turneje i odmora u Sidneju stigla u Srbiju kući.
Pjevačicu su najviše obradovali njeni kućni ljubimci koji su se toliko obradovali da nisu mogli od dragosti da se smire. Od svih se ipak najviše obradovao njen ljubimac Tito.

O Sidneju: 

Sydney  je glavni grad New South Walesa i najnaseljeniji grad u Australiji i Oceaniji. Smještena na istočnoj obali Australije, metropola okružuje Port Jackson i prostire se na oko 70 km (43,5 mi) na periferiji prema Blue Mountains na zapadu, Hawkesbury na sjeveru, Royal National Park na jugu i Macarthur na jugo-zapadu .  Sidnej se sastoji od 658 predgrađa, 40 područja lokalne uprave i 15 susjednih regija. Stanovnici grada poznati su kao “Sydneysiders”.  Od juna 2017. godine, procenjeno stanovništvo Sidneja je bilo 5.131.326,  i dom je oko 65% stanovništva države. 

Autohtoni Australci su naselili područje Sidneja najmanje 30.000 godina, a hiljade gravura ostalo je u cijelom regionu, što ga čini jednim od najbogatijih u Australiji u smislu arheoloških nalazišta Aboridžina. Tokom svog prvog pacifičkog putovanja 1770. godine, poručnik James Cook i njegova posada postali su prvi Evropljani koji su proglasili istočnu obalu Australije, spustivši se na zaliv Botany i inspirirajući britanski interes u tom području. Prva flota osuđenika, koju je predvodio Arthur Phillip, osnovala je 1788. Sidnej kao britanska kaznena kolonija, prvo evropsko naselje u Australiji. Phillip je nazvao grad Sidnej u znak priznanja Tomasu Taunšenu, prvog vikonta Sidneja.

Zlatna groznica se dogodila u koloniji 1851. godine, a tokom narednog stoljeća Sidnej se iz kolonijalne predstraže pretvorio u glavno globalno kulturno i ekonomsko središte. Nakon Drugog svjetskog rata doživjela je masovne migracije i postala jedan od naj multikulturnijih gradova na svijetu. U vrijeme popisa iz 2011. godine, u Sidneju se govorilo više od 250 različitih jezika.  U popisu iz 2016. godine, oko 35,8% stanovnika je kod kuće govorilo jezik koji nije engleski.  Pored toga, 45,4% stanovništva je izjavilo da su rođeni u inostranstvu, što je Sidnej učinilo trećom po veličini stranom rođenom populacijom u bilo kojem gradu na svijetu nakon Londona i Njujorka. 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here