Svi smo svjedoci zadnjih dana velikih padavina i nevremena koje je zahvatilo naše područje i koje se manifestuje velikim poplavama pa samim time i velikim materijalnim štetama, pa čak i gubicima ljudskih života.

Nekako je postalo uobičajeno da u posljednjih nekoliko godina u ovim našim krajevima konstantno imamo probleme kod većih padavina i sa poplavama, a naši ljudi se snalaze na sve načine da smanje štetu jer od država i vlasti nema neke pomoći osim pustih obećanja.

Ako iko ima iskustva sa čestim vremenskim nepogodama, onda su to svakako građani pojedinih dijelova Amerike koji često bivaju na udaru uragana, koji su veoma česti u tim krajevima. Zbog svega toga i tamošnje stanovništvo se na razne načine snalazi da bi što više spriječili ili smanjili eventualnu štetu i mnogi primjenjuju razne trikove u te svrhe.

Loading..

Tako su građani Floride kada im se desio zadnji uragan osmislili jedan veoma interesantan trik sa kojim su koliko toliko zaštitili svoje nekretnine. Naime, trik se sastoji u tome da su mnogi građani nabavili velike vreće za smeće i onda ih napunili vodom te ih tako stavili ispred svojih ulaznih vrata na kućama. Vreće se do jedne trećine napune vodom i zatim postave ispred ulaznih vrata i na taj način se spriječava ulaz vode u kuće u slučaju obimnijih poplava.

Ovakve vreće sa vodom se mogu staviti i na neke predmete koje nemaju određenu težinu i tako se može u slučaju jačega vjetra spriječiti da ti predmeti odlete ili da budu više oštečeni uslijed posljedica koje je nanijeo vjetar.

 

 

 

 

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here