Ono što je normalno u drugim dijelovima svijeta, za nas je neprihvatljivo.

U Iranu je sasvim normalno da se djevojke starije od 13 godina udaju. Tako se dogodio jedan slučaj gdje se djevojčica od 11 godina udala. Nosila je vjenčanicu i starijeg muškarca pokraj sebe. Jedan novinar je to zabilježio i objavio na Internetu. Tada je pokrenut sudski postupak jer je još mlađa od 13 godina.

Ono što je mnogima bilo čudno jest to što su svi na vjenčanju imali normalan izraz lica, bilo je u redu da se vjenčaju s takvom djevojčicom. Nitko nije uspio stvoriti empatiju s plačem, jer se sigurno većina tih žena i djevojčice majke također morala rano vjenčati.

Izgleda da će mladoženja morati pričekati dvije godine dok mu roditelji ne vrate suprugu, a roditelji će imati nešto učiniti na sudu, jer još uvijek nije dopušteno da oni mlađi od 13 godina budu smatrani prekršajem.

Nakon ovog događaja, ona bi trebala pričekati da se djevojčica ponovno uda. Da nije bilo ovog novinara, šira javnost ne bi saznala za ovaj slučaj.

Je li normalno da se 11-godišnja djevojka sprema i čak razmišlja o udaji?

Neki običaji su zaista nezamislivi i stvarno ekstremni, posebno za ženski svijet. Žetve su u nekim kulturama više nego potlačene i nemaju pravo glasa. Ova djevojka ne može ni odabrati što da obuče. I zamislite koji su to bolesni umovi da je oženi sa starijim muškarcem.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here