Sigurno jedna od najljepših stvari koja može da se desi je biti roditelj, kao roditelj, trebate znati da nikad ne trebate odustati koliko god vam teško bilo, pored toga što ćete i na velike izazove s vašom djecom naići.

Govorimo vam to da dokažemo da je to istina samo ako pogledate ovaj video zapis, sigurno da će vas raznježiti ovaj video zapis.

Majka je snimila mobilnim telefonom sve a potom objavila na internetu:

Sad ćemo vam malo naučiti nešto o uličnom plesu, jer vjerovatno niste čuli za taj izraz, ali i za historiju ovog plesa. Evo o čemu se radi:

Ulični ples je plesni stil koji se evoluirao izvan plesnih studija u bilo kojem dostupnom otvorenom prostoru kao što su ulice, plesne zabave, blok zabave, parkovi, školska dvorišta, ravevi i noćni klubovi.

Ulični ples je vernakularni ples u urbanom kontekstu. Narodni plesovi su često improvizacione i društvene prirode, podstiču interakciju i kontakt sa gledaocima i drugim plesačima. Ovi plesovi su dio vernakularne kulture geografskog područja iz kojeg potiču.

Primeri uličnog plesa uključuju b-boiing (ili breakdancing), koji potiče iz New Yorka. Kloriranje je veoma rani oblik uličnog plesa, jer se razvijao na ulicama i fabrikama Sjeverne Engleske sredinom 19. vijeka.

Imate li i vi kakav ples da nam prezentujete ili ne? Možda bismo mogli to i objaviti?

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here