Krenulo je i ovogodišnje takmičenje u Pjesmi Eurovizije koje se ove godine održava u Izraelu i koje će po svemu sudeći na svim poljima da obori rekorde kako po gledanosti, tako i po broju zemalja koje će prenositi ovo takmičenje u dva polufinala i u finalnoj večeri.

Ma šta ko mislio o ovoj muzičkoj manifestaciji, jedno je sigurno da izbor Pjesme Eurovizije svake godine dobija sve više poklonika i sve je više onih koji jedva čekaju novo takmičenje svake godine.

Ovogodišnji domaćin je Izrael i već u prvoj polufinalnoj večeri su se desile mnoge stvari koje na pravi način pokazuju zašto je ovo takmičenje toliko gledano i popularno.

Jedan poseban detalj je promaknuo svima, a tiče se svih zemalja na Balkanu, a desio se na samome otvaranju prve polufinalne večeri. Prvu polufinalnu večer je sa svojom pjesmom otvorila prošlogodišnja pobjednica Neta, ali pored njenoga veoma upečatljivog nastupa u jednome kadru, tačno oko 5:50, se vidi jedan detalj koji je mnogima promakao, a radi se o tome da se među svim zastavama iza pjevačice zavijorila i zastava nekadašnje Jugoslavije , trobojka sa petokrakom.

Loading..

Predstavnici koji su prošli u finale Eurovizije 2019. godine su Grčka, Belorusija, Srbija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija, dok direkto u finale idu Njemačka, domaćin Izrael, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Španija.

Vjerujemo da ni drugo polufinale neće biti ništa manje zanimljivo, a na kladionicama mnoge zemlje se već smatraju faovoritima dok niti jedna država nastala raspadom Jugoslavije ne kotira baš najbolje na kladionicama i niko im ne daje neke velike šanse.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here