Jedna od važnih prirodnih stvari, kada je čovjek u pitanju, bilo muško ili žensko, je svakako seks ili intimni odnosi, od kojih u mnogome ovisi i funkcioniranje ljudskog organizma, zavisno koliko često ili rijetko pojedinac ima seksualne odnose.

Da li ste se ikada zapitali šta se dešava sa ljudskim organizmom kada pojedinac nema seksualnih aktivnosti sedam ili više dana. Vjerojatno ćete i sami biti iznenađeni šta se dešava sa vama kada nemate redovan seks.

  • Prije svega tu je pitanje stresa, jer seks kao takav je veoma učinkovit kod smanjivanja seksa, a to je sigurno i najpraktičniji kao i najugodniji način za smanjivanje stresa. Prema nekim najnovijim studijima redovan seks pozitivno utiče na mnoge fizičke i metalne performanse kod pojedinca, a to svakako i dođe kao jedan kvalitetan trening, jer se činom seksa gube velike količine kalorija.
Loading..

  • Manjak seksa utiče i na pouzdanje pojedinca, tj. ono se znatno smanjuje, a kod samoga seksa u procesu ejakulacije oslobađaju se hormoni kao što su prolaktin, testosteron i estrogen, koji uravnotežuju osjećaje. Tako da seks sam po sebi nije tu samo da bi zadovoljio neke naše želje, nego je on veoma bitan i kod održavanja našeg zdravlja, a svakako je to veoma bitno i ako ste samo u vezi ili u braku sa partnerom.

Svakako se nadamo da ćete nakon ovih informacija malo drugačije gledati na ukupnu važnost seksa, a za one koji manje znaju o tome, naznaka je na tome da postoji oralni, vaginalni i analni seks, te da je za svaki intimni trenutak ili seks veoma važna predigra koja uključuje, milovanje, ljubljenje i dodirivanje, te su to postupci koji pripremaju polne organe na sami seks, tj. predigrom je potrebno da vagina postane vlažna, a da muški polni organ dobije erekciju, a poslije toga nastupa seksualni čin ili penetracija.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here