Svakako jedan od najinteresantnijih gradova na svijetu je Dubaji, koji ima jedinstvenu moć da zapanji svakoga ko je ga posjeti, jer se ovaj grad najčešće veže uz najveći mogući luksuz koji je stvoren na osnovu nafte koja je glavni izvor primanja u ovome gradu ali i državi.

Dubai je poznat po nevjerojatnim građevinama , od čije veličine i ljepote vam se može zavrtjeti u glavi, a kojima se stanovnici ovoga grada diče na poseban način

Sa vama ćemo da podijelimo samo nekoliko prizora iz Dubaia a koji će vam na pravi način pojasniti o kakavom luksuzu se ovdje radi, tako da su mnoge stvari koje ćete vidjeti jdnostavno nestvarne za ostatak svijeta dok su u Dubaiu sasvim normalne

Pa tako ova fotografija pokazuje teren iznad kojeg je akvarijum, ili je čak i sam teren napravljen na neki našin ispod površine mora. U svakom slučaju sve izgleda prelijepo i nećemo se ni truditi ni da pretpostavimo koliko je sve ovo samo koštalo, ali ne sumnjamo da su svote da vam se zavrti u glavi.

U Dubaiju nije ništa neobično vidjeti skupocjena vozila, a neka možete da vidite samo u ovome gradu i nigdje više, pa tako kada ih ugledate ne možete ni da povjerujete da je nešto tako uopšte moguće, kao ovo vozilo koje je svo prefarbano da tako nazovemo, sa dijamantima i njegova vrijednost se kreće od nekoliko miliona dolara. Interesuje nas samo da li bi se usudio da ga parkira negdje na Balkanu, na javnom mjestu?

I dok su širom svijeta kućni ljubimci psi, mačke, ribice, ptice, kornjače, u Dubaiu je to nekako sve malo drugačije i ekstremnije i naravno egzotičnije, pa tako nije ništa neobišno vidjeti stanovnika Dubaia u jednoj ovakoj laganoj šetnji sa svojim ljubimcem, koji je u stvari lav, a da o broju tigrova, pantera i zmija da ne govorimo.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here