Kada sljedeći put budete odlučili da kupite jefine odjevne predmete, zapamitite da će vas na kraju skupo koštati. Da li i vi volite da kupujete po Second Hand šopovima? Činite veliku grešku, a evo i zašto!

POlovna roba – samo ime kaže da je u pola cijene, ali su je i drugi koristili, možda i više osoba prije vas. Mnoge žene misle da će tako uštediti a zapravo samo sebi štete. Naime slikar Pablo Pikasao je smatrao da odjeća sa sobom nosi i energiju bivšeg vlasnika. Naime on se bojao da će njegovu odjeću neko koristit te da će postati kao on.

Pa je svaki komad odjeće pocjepao na komade umjesto da pokloni ili proda.

Naučnici smatraju da takva odjeća dosnoi mnoge bakterije i viruse pa se možete zaraziti čak i ako operete više puta. Najgore je što većina žena misli da će uštediti a zapravo mogu plattiti puno više – zdravljem, osipom na koži, bakterijama i raznim bolestima.

MNogi prodavači ovu odjeću vade direktno iz kontejnera zatim preprodaju na pijaci. Sljedeći put kada budete htjeli da kupiti nešto ejftino zapamtite da će vas na kraju skupo koštati. Možda djeluje kao dobro da uštedite za neke druge potrebe, ali ipak enmojte.

Rezultat slika za odjeća polovna

Pogotovo nemojte kupovati polovnu odjeću za bebe ili djecu, jer oni su posebno osjetljivi. Radije kupite novo. Pazote jer djeca su manje imuna na neke bakterije, pa dobro pazite od koga kupujete robu ali i stvari poput igračaka, kolica, i slično tome.

Bakterije se šire brzinom svjrtlosti, zato budite na oprezu .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here