Jedna od najznačajnijih i vrlo važnih povijesnih ličnosti u bivšoj Jugoslaviji bez sumnje je Josip Broz Tito. I danas ga spominju u veličini i jako lijepim riječima, svima je valjao, to će se svi složiti i to je i više nego sigurna činjenica. 

Svi znaju za njegova djela za Jugoslaviju i za narod, a dugo ga se sjećaju. Svatko se divi njegovim postupcima i načinu na koji je izgradio državu koja je u to vrijeme bila toliko cijenjena.

Izgradio je takvu državu da se govorilo da je ona supersila. Danas smo spremili jedan video koji do sad nije nigdje viđen. Ovaj isječak može vidjeti Josip Broz Tita u nekom sasvim drugom izdanju, pomalo i opuštenom zasigurno.

Bio je u posjeti Švedskoj u to vrijeme 1976. godine, gdje je imao mali incident u bolnici. Tada je Tito otišao posjetiti tadašnjeg premijera, po imenu Olaf Palemeu.

https://www.youtube.com/watch?v=K90_B6JWAKI&feature=youtu.be

Kad je izlazio iz automobila, Tito je zgrabio rub automobila kako bi se zadržao, ali vozač nije obraćao pažnju, pa je zalupio vrata i u tom trenutku slučajno zgnječio ruku. Maršal je u tom trenutku bio vrlo glasan, i nije mu bilo dobro nikako. Kad ga je vozač ugledao, stvarno se uplašio i pokušao je što brže izvući ruku iz ove neugodne situacije. Uz svu bol koju je tada osjećao, nastavio je svojim putem kao da se ništa nije dogodilo.

Video prikazuje kako kasnije govori o onome što mu se dogodilo i gestikulira ozlijeđenom rukom. Sada pogledajmo ovaj video kako je to sve izgledalo. 

Šta vi mislite šta se desilo sa ovim vojnikom kada se završio cijeli video?

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here