Legendarni pjevač Šaban Šaulić stradao je u Bilefeldu u saobraćajci. Međutim na mjesto gdje je pjevač stradao su stigli ljudi u crnini.


Mnogi su naime odlučili da pjevača isprate na vječni počinak.
Fanovi ovog legendarnog pjevača su se okupili da mu zapale svijeće.
Mnogi fanovi su se odlučili da mu odaju počast a sve to je zabilježeno i fotograijom koja je počela da kruži internetom.

Inače, počast je bogatstvo, često u naturi, koje stranka daje drugom kao znak poštovanja ili, kao što je često bio slučaj u povijesnim kontekstima, pokornosti ili odanosti , Različite drevne države tražile su počast od vladara zemlje koje je država osvojila ili na drugi način prijetila da će ih osvojiti. U slučaju saveza, manje stranke mogu odati počast moćnijim strankama kao znak vjernosti i često kako bi financirale projekte koji bi koristili objema stranama.

Da bi ga se nazvalo “počast”, obično je potrebno priznanje političkog podnošenja primatelja plaćanja od strane platitelja; velike sume, u suštini novac za zaštitu, koje su kasniji rimski i bizantski imperiji plaćali barbarskim narodima kako bi spriječili napad na carski teritorij, obično se ne bi nazvali “danak” jer Carstvo nije prihvatilo niži inferiorni politički položaj.

Plaćanja nadređenog političkog subjekta na one inferiorne, napravljene za različite svrhe, opisane su pojmovima uključujući “subvenciju”.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here