Ovo je priča o  čovjeku koji  je hemijski inženjer . Zbog svog uvjerenja on  tvrdi da gelovi za tuširanje i sapuni uništavaju prirodnu obrambenu barijeru kože što je čini  nezaštićenom. Onda  je našao alternativni način održavanja higijene koji on smatra ispravnim.

On  prska tijelo amonijak oksidirajućim bakterijama (AOB). Ideja o tome prvo  mu je pala na pamet dok je posmatrao konja svoje devojke kako se valja u prljavštini . Onda je sproveo eksperimente koji su mu dokazali da ti mikroorganizmi koji žive u zemlji , rijekama i okeanima imaju neutrališući efekat na miris znoja, tako  da smanjuju njegovu količinu.

Loading..

Pomenuti AOB zapravo sprečava da se ljudski znoj pretvori u amonijak. Te bakterije je pohranio u sprej kojim se prska po cijelom tijelu, iako ruke i dalje  pere sapunom prije jela i nakon obavljanja nužde.

Tijelo povremeno očisti sa sunđerom  i običnom vodom. Svoj  proizvod je  patentirao i prodaje ga uz obećanje da  garantuje ljepši ten, čistiju kožu,bolje zdravlje kože I  manje alergija. Potražnja je zaista velika jer  sve više ljudi eksperimentiše sa takvim načinom održavanja higijene.

Dodaje da ima već 13 godina otkako koristi sprej i izjbegava kupanje. Mnogo bolje je raspolože , a to objašnjava povećanjem nivoa nitričnog oksida u svom krvotoku. Tuširanje mu je falilo prvih par mjeseci, ali danas mu ne fali nimalo .On se angažovao  i na razvoju proizvoda koji bi trebalo da izliječi kožne ekceme, psorijazu, i dovodi do bržeg zarastanja rana.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here