Nekako jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja današnjeg modernoga života je pored posla, koji donosi novac, svakako i stambeno pitanje, koje je posebno komplicirano riješiti u mnogim zemljama, pa tako i kod nas.

Šta biste vi uradili da kojim slučajem imate dom koji bi vas svakim novim danom mogao da odvede u neke druge svjetove i da imate mogućnost da budete okruženi zmajevima, raznim bitkma, slikama iz svemira. Vjerujemo da ne biste imali ništa protiv.

Umjetnik Ed Bemis je napravio nešto tako samo za sebe, a nevjerojatnu kuću koju je napravio je omogućila i mnogim drugima da barem na nekoliko trenutaka budu dijelom ove fantastične priče.Ed je ovu kuću podigao u Oregonu u podnožju Ashlanda na svome Shining Hand Ranchu, a od nje je pretvorio dom koji je tako jedinstven, detaljan, glamurozan i prostran, da je prikladan za neke starinske plemiće ili za neke pojedine likove iz bajki.


Ovaj , savršeni dom je napravljen na način da je prilagođen svim umjetnicima, ali je pored toga potpuno eko održiv, jer se svi prostori hlade i griju uz pomoću geotermalne energije, a još postoji i mogućnost solarnog grijanja bazena.


Posebni i u neku ruku zamršeni ručni radovi su jedinstveni kamen temeljac svega onoga što ovaj dom, tj kuću čini prelijepom i jedinstvenom u svijetu

Kako je sam Ed priznao, on je više od 1,5 godina prove samo u rezbarenju brazilskog mahagonija ispred ulaznih vrata, a možete samo da pretpostavite koliko mu je vremena trebalo i za sve ostale detalje u kući

N aovim fotografijama možete da pogledate ovaj zaista jedinstveni dom na svijetu čija se vrijednost trenutno procjenjuje na 7,6 miliona dolara. Dakle za tu sitnicu od para sve ovo može biti vaše.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here